Menu:

Recent Entries

Categories

Generalna [0]
Internet [1]
Ekologija [1]
Uredjenje doma [1]

Links

Generalna

Syndicate

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3

Jeftini trikovi za osvježenje izgleda vaše kuhinje

techplacebo | 15 Septembar, 2017 13:50

Uskoro vam dolaze gosti iz inozemstva koji uvijek primijete da još uvijek imate isti namještaj, pitaju se niste li željni promjena i hvale kako oni to tamo svako malo nešto izmijene, jer eto, vole promjene. Sigurno je da svatko od nas voli malo promjena i osvježenja i da su preinake uvijek dobre i u prostoru kuhinje kako bi svakodnevne rutine postale ipak nešto ugodnije i veselije! No, stvarnost je ipak znatno drugačija i za česte preinake nedostaje nam novaca koji su potrebni za takve poduhvate. Srećom, postoji nekoliko savjeta i trikova kako jeftino i brzo izmijeniti izgled vaše kuhinje i dati mu novo ruho i novu svježinu.


Boje i kist

Iako su kuhinjski elementi u vašoj prostoriji zdravi i još dugo mogu trajati, možete ih ipak povoljno promijeniti. Pitate se kako? Ne morate ih baciti i kupiti nove da biste imali novu kuhinju. Dovoljno je da gornje ili donje elemente obojite u neku drugu boju. Možete posegnuti i za kupnjom tapeta. Ukoliko je vaša kuhinja jednobojna, cjelokupni izgled možete izmijeniti novom bojom polica. Neka one budu u veselim i toplim bojama. Također, samo dodavanje polica ili uklanjanje jednog dijela gornjih elemenata može pridonijeti da vaša kuhinja zadobije novi moderni izgled. No, na koju god opciju se odlučili, sigurno je da ćete uz minimalne izdatke napraviti sebi novi užitak te sami uživati u njegovu stvaranju.


Ukrasno i začinsko bilje za dašak prirode u vašoj kuhinji

Ukrasno bilje i cvijeće sigurno koristite i u ostatku doma, ali jeste li se ikada upustili u sadnju začinskoga bilja? Upravo začinsko bilje može biti izvor novih boja i mirisa u vašoj kuhinji, a i prehrani. Na prozorskoj daski ili na šanku možete smjestiti svoju novu kolekciju koja će donijeti zelenilo i dašak prirode, ali i uvijek možete dodavati nove arome svojoj prehrani. Neke od biljaka koje vam lagano mogu uspjeti unutar kuhinje su lovor, vlasac, menta, peršin, ružmarin i majčina dušica. Sve ove biljke važno je samo da jednom tjedno okrenete posudu/lonac u koje ste zasadili i slobodno ih režite i koristite.


Malo kupnje, puno promjena!


Da, moguće je pustiti ženu da malo kupi, a puno promijeni. Tako je kada je u pitanju promjena izgleda kuhinje, a mi vam otkrivamo koji je to trik. Riječ je o kupnji novog rasvjetnog tijela koje ćete izabrati sami ovisno o tome kakav stil želite. Hoćete li vi promijeniti stari luster i zamijeniti ga nekim novim, neobičnim ili dodati LED lampice na dio kuhinje ili šanka, ovisi o vama. No, novo osvjetljenje uz kombinaciju s novim zavjesama ili zastorima, uvelike će izmijeniti cjelokupni dojam kuhinje.


Napravite promjenu trenutnog rasporeda

Imate li kuhinju u kojoj je i stol za objedovanje? Ili pak imate šank? Vaša pećnica nalazi se tik do sudopera i slavine? I sami ste svjesni da bi novi raspored donio više prostora i učinkovitosti. Većina kuharica potvrdila je da pećnica i šporet tik uz sudoper stvaraju nevolje jer oduzimaju radni prostor. Zbog toga razmislite o promjeni rasporeda. Pomaknete li elemente na jedan zid ostaje vam prostora da u kuhinju ukombinirate i lijepi stol sa stolcima za sve vaše zajedničke objede. Želite li pak prostor za kuhanje odvojiti od ostatka prostorije postoji mogućnost stavljanja elemenata u oblik slova L te tako izbjegavanje da gosti gledaju u vaše nakupljeno prljavo posuđe dok ste pripremali jela i poslastice za njih. Važno je samo da se usudite. Usudite se na promjene koje vas ne koštaju puno, a u vaš dom donose mnoštvo veselja i radosti, ali i ponosa kada vaši gosti primijete kako se tu nešto lijepo dogodilo.

Posted in Uredjenje doma . Dodaj komentar: (4). Trekbekovi:(0). Permalink

Ekologija u uredskom poslovanju

techplacebo | 31 Jul, 2017 13:21

Ekološka osviještenost i borba za očuvanje okoliša kao teme dobivaju sve više značaja u svakodnevnom društvu otkako se ravnoteža životnog prostora narušila. U skladu s time i u medijima j sve zastupljenija popularizacija ekološkog djelovanja u svim poljima, a kako biste i vi pripomogli u očuvanju okoliša, oduševili svoje korisnike i klijente te konačno i smanjili svoje troškove u poslovanju, pokušajte slijediti neke od sljedećih savjeta.


Eko ured i reciklaža

undefined

Prilikom samoga ulaska u ured osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko je toga plastično, koliko toga uporabite jednom i bacite te tako povećavate i sebi troškove, ali i ne doprinosite očuvanju planeta Zemlje. Zbog toga krenite od samoga početka. Svoje obične žarulje zamijeniti štednima kojima ćete smanjiti i štetne efekte za vas i vaše oči, ali ćete smanjiti i iznose računa za struju, što će vam sigurno odgovarati. Dakle, prvi korak je već tu – nove niskoenergetske fluorescentne CFL žarulje. Sve vaše potrepštine za ured postoje i u eko inačici za koju se kaže kako je skuplja, ali moramo vas razuvjeriti kako nije. Dolazi u istoj cijeni i kvaliteti kao i sav pribor koji nije prijatelj okoliša.


Nakon toga obratite pažnju i na uporabu papira. Za sve vaše spise, unutarnje dopise, podsjetnike, kalendare koristite eko papir, odnosno reciklirani papir. Njegovom uporabom poslat ćete i poruku profesionalnosti svojim korisnicima koji će prepoznati vašu ekološku osviještenost. Također, pripazite i na recikliranje u vlastitom okruženju. Zamijenite plastično i papirnato jednokratno posuđe višekratnim. Papire koje ste već iskoristili, a na njima je još puno praznog prostora, ostavite za svakodnevne bilješke i podsjetnike.


Optimizacija printanja i energetska učinkovitost

Kod printanja je svakako prvi savjet, koji već sigurno svi i znate, obostrano printanje. Tako štedite i papir i prostor. Osim što se nakupi puno papira koje ste uštedjeli i tako spasili mlado drvo, smanjujete si i količinu potrebnih fascikli, registratora i polica za pohranu istih. Drugi važan savjet je da postavite printere na štedljivi način ispisa (skica) i da ne koristite printanje u boji, ukoliko ono nije nužno potrebno. Neke shematske prikaze, grafikone ili skice koje je lakše razlikovati po bojama pokušajte prosljeđivati elektroničkom poštom.


Osim veće ekološke osviještenosti, sve su ovo načini visokih ušteda u proračunu vašeg ureda. Zbog toga se orijentirajte i na kupnju printera koji imaju mogućnost korištenja zamjenskih boja, jer budete li kupovali iznova uvijek originalne boje, printanje i fotokopiranje neće se više isplatiti. Primjerice, zamjenske tinte za HP su sudeći po svim testovima kvalitetom tek neznatno ispod daleko skupljih originala. Također, važno je i da vam sve boje ne dolaze u all-in-one kertridžima, nego svaka u zasebnom. Možete povećati i energetsku učinkovitost svoga ureda povećanjem pažnje na male detalje kao što su svakodnevno gašenje računala nakon isteka radnog vremena. Iako mislite da nema razlike, vaši računi za struju, ali i produljeni kvalitetni rad računala pokazat će vam suprotno.


Također, ne ostavljajte upaljena rasvjetna tijela niti ih koristite sva istovremeno tijekom radnog vremena. U vrijeme ljetnih vrućina smanjite opterećenje klima uređaja i ne postavljajte joj za zadatak preniske temperature koje će našteti vama i zdravlju vaših uposlenika i klijenata te povećati onečišćenje zraka i klime na globalnoj razini. Važno je uvijek imati na umu da svaki korak koji vi učinite, iako je mali, kada se pomnoži s milijardama drugih ljudi, donijet će velike učinke.

Posted in Ekologija . Dodaj komentar: (1). Trekbekovi:(0). Permalink

Moderne web stranice i posao

techplacebo | 21 Novembar, 2016 14:19

Danas nam je zahvaljujući Internetu svaka informacija brzo dostupna. Ukoliko vodite svoj posao vrlo je važno da sebe prezentirate online moderno dizajniranom i responzivnom web stranicom, aktivnošću na društvenim medijima i komunikativnošću. Nikad nemojte smetnuti s uma da je vaša web stranica vaše online ogledalo.

 

Responzivna web stranica

Prilikom dizajniranja stranice treba imati na umu da će korisnici pristupati istoj s bezbroj uređaja koji se međusobno razlikuju po specifikacijama i rezoluciji ekrana. Klasično dizajnirane stranice generalno ne mogu biti ispravno prikazane na smart uređajima s ekranima niže rezolucije. S popularizacijom smart telefona u zadnjih nekoliko godina ovo je postao velik problem i nešto što je trebalo iminentno adresirati. Tu se kao rješenje nametnuo responzivni princip dizajniranja web stranica. Naime, responzivne web stranice se automatski prilagođavaju veličini (širini) prozora (ekrana) na kojem se prikazuju. Najlakše ih je prepoznati i testirati njihovu funkcionalnost mijenjanjem širine prozora. Sav sadržaj i grafički elementi automatski se prilagođavaju vidljivom području na ekranu / prozoru te se ne smije pojaviti horizontalna traka za klizanje (scrollbar). Ovo je esencijalni korak za održavanje profesionalnosti koji vašim korisnicima pruža ugodno korištenje stranica bez obzira na vrstu uređaja s kojeg joj pristupaju.

Još jedan od nevidljivih benefita responzivnih stranica je i bolja SEO optimizacija stranice. Što ovo zapravo znači? Po navodima SEO stručnjaka, Google je počeo označavati neresponzivne stranice i na taj način ih lošije plasirati pri izlistavanju rezultata pretrage po određenim pojmovima i frazama. Vama je svakako u interesu da se pozicionirate što je moguće višlje u među rezultatima, a responzivni dizajn će vam uz sve ostale benefite pomoći i u ovome.

 

Web stranice kao poveznica s potrošačima

Kako bi vaš posao dobro funkcionirao morate zadovoljiti potrošače – kako?! Neka vaša web stranica bude idealno mjesto za pregled sadržaja. Nekada u poslu nedostaje samo malo dobre organizacije kako bi se izlučio ogroman uspjeh. Vaša web stranica mora dati korisnicima sve ono što ih može zanimati, a uz kvalitetnu organizaciju podataka, dobru ažurnost i vrhunski dizajn privući će ih i na korištenje vaših usluga. Samo tako ostajete konkuretni, aktualni i dostupni. Web stranicom, naročito kvalitetnom, stručnjaci su dokazali da se i do 30% povećava učinkovitost onih koji se njima služe kao svojim komunikacijskim kanalom s klijentima.Komunikacija je ključ ka uspjehu

Kako bi na svoju stranicu privukli korisnike, svakako je poželjno biti aktivan na društvenim mrežama. Kao dvije najpopularnije mreže kod nas, Facebook i Twitter imaju veliki broj korisnika koji su spremni pratiti vas ukoliko im možete ponuditi nešto zanimljivo i korisno. Stoga se potrudite da vaše prisustvo na ovim mrežama bude na najvišoj profesionalnoj razini. Vaš profil mora sadržavati sve relevantne podatke o vašoj firmi i poslovanju, kontakt podatke, linkove ka drugim profilima i službenoj web stranici, opise proizvoda i usluga koje nudite itd. Budite sigurni da svakih nekoliko dana na neki način ostvarite aktivnost na društvenim profilima, odgovorite na poruke i upite korisnika, postavite neki zanimljiv sadržaj i sl. Aktivnost na ovim mrežama je nešto što se mora održavati u redovnim intervalima, jer u protivnom možete početi gubiti pratitelje.

Uz integraciju s društvenim medijima, na svojoj web stranici je korisno i održavati blog sekciju preko koje ćete ostavljati svoje osvrte na inovacije i novitete iz svoje branše.  

 

Posted in Internet . Dodaj komentar: (0). Trekbekovi:(0). Permalink